Paras turvakaukalo – Lue turvakaukalo vertailu

Monen vauvaa odottavan ensimmäisiä hankintoja on vauvan turvakaukalo. Turvakaukalo on ensisijaisen tärkeä jo vastasyntyneelle vauvalle. Turvakaukalon avulla vauva voi matkustaa autossa kuin autossa turvallisesti. Turvakaukalot on pääasiassa tarkoitettu vauvoille, jotka painavat korkeintaan 13 kg eli turvakaukalo käyttöikä on usein 15 kk saakka.

Nykyisin markkinoilla on suuri määrä erimerkkisiä turvakaukaloita ja monet vanhemmat ostavatkin vaunujen kanssa yhteensopivan turvakaukalon. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista, vaan voit hyvin ostaa turvakaukalon, joka on eri merkkinen kuin vaunusi. Tärkeämpää turvakaukalon kannalta on se, millaisen telakan autoon saa asennettua. Telakan asentaminen autoon tekee vauvan turvakaukalon käytöstä helppoa ja vaivatonta.

Hyvä turvakaukalo voi olla vaikea löytää. Tämä turvakaukalo testi esittelee markkinoiden suosituimmat turvakaukalot. Lue siis alta turvakaukalo vertailu ja löydä paras turvakaukalo vauvallesi!

Monikäyttöisin turvakaukalo: *Maxi-Cosi turvakaukalo Rock

Maxi-Cosi Rock turvakaukalo on suosittu ja turvallinen valinta. Maxi-Cosi Rock turvakaukalo täyttää uusimmat i-Size-standardit. iSize-standardin ansiosta tämä vauvan turvakaukalo suojaa vauvaa myös mahdollisilta sivuilta tulevilta törmäyksiltä. Turvakaukalossa on ensiluokkaiset pehmusteen, jotka suojaavat pientäkin vauvaa. Maxi-Cosi turvakaukalo sopii yhteen Babyfix-telakan kanssa, jolloin se on helppo kiinnittää autoon yhdellä klikkauksella. Turvakaukalo sisältää vauvapehmusteen, joka auttaa pientä vauvaa matkustamaan kaukalossa turvallisesti ja hyvin tuettuna. Maxi-Cosi turvakaukalo sopii yhteen monien vaunumerkkien kanssa, joten niiden käyttö on helppoa myös vaunujen kanssa. Tämä turvakaukalo täyttää myös lentoyhtiöiden kriteerit, eli Maxi-Cosi turvakaukalo on erinomainen valinta paljon lentokoneessa matkustavalle. Plussaa Maxi-Cosi turvakaukalo saa elinikäisestä takuusta. Takuun saa rekisteröimällä tuotteensa valmistajan omilla sivuilla.

Katso edullisin hinta turvakaukalolle *täältä.

 • Käyttö 12 kk ikään asti (max. paino 12 kg)
 • Täyttää uuden iSize ja ECE R129 -standardit
 • Sopii yhteen myös muiden vaunumerkkien runkoon
 • Elinikäinen takuu

Paras edullinen turvakaukalo: *Britax Römer turvakaukalo Primo

Britax Römer turvakaukalo Primo on hieman edullisempi valinta, mutta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Britax Primo on pienikokoinen turvakaukalo, eli se käy kokonsa puolesta lähes kaikkiin autoihin. Britax turvakaukalossa vauva istuu aina selkä menosuuntaan. Britax Primo turvakaukalo on suhteellisen kevyt ja joustava, eli tätä turvakaukaloa jaksaa kantaa pidempäänkin. Britax turvakaukalo on muotoiltu vauvalle pehmeäksi, ja sitä täydentää hyvä tukityyny ja aurinkosuoja. Vauvan kasvaessa turvakaukaloa on helppo muokata kolmeen eri korkeuteen säädettävällä kolmipistevyöllä ja lisätukipehmusteita poistamalla. Primo Base -jalustan kanssa tämä turvakaukalo on helppo asentaa autoon, mutta turvakaukaloa voi käyttää autossa myös ilman jalustaa vyö-kiinnityksellä. Britax Primo turvakaukalo sopii Britax-vaunuihin saumattomasti.

Katso edullisin hinta Britax Römer turvakaukalolle *täältä.

 • Pienikokoinen turvakaukalo
 • Täyttää vanhan ECE R44/04 standardin
 • Kevyt turvakaukalo kantaa, paino 4,0 kg

Testivoittaja turvakaukalo: *Cybex Aton

Cybex Aton turvakaukalo on testivoittaja. Tämä Cybex turvakaukalo on innovatiivinen monella tapaa. Cybex turvakaukalossa on makuuasentoon kallistuva kallistusmekanismi, kennomainen rakenne ja lisäsivutörmäyssuoja. Tähän Cybex turvakaukaloon sopii Base telakka, joka on telakka, jonka avulla turvakaukalon voi kääntää oveen päin. Tämä auttaa hurjasti etenkin pienen vauvan kanssa vauvan asettamista turvakaukaloon. Koska turvakaukalon saa myös makuuasentoon, voi vauva oleskella turvakaukalossa pidempään. Tämä ominaisuus on erinomainen etenkin, jos turvakaukalo on kiinnitetty vaunuihin. Turvakaukalossa on 8 eri asentoa niskatuelle, ja sitä pystyy säätämään helposti yhdelläkin kädellä. Niskatuen säätäminen on siten helppoa vauvan kasvaessa. Lisäksi turvakaukalon kolmipistevyöt on yhdistetty niskatuen säätöön, eli vyöt kasvavat samalla, kun säädät niskatukea. Cybex turvakaukalo on myös varustettu L.S.P. System – lisäsivutörmäyssuojalla, joka suojaa erikseen autossa sivutörmäyksen sattuessa. Turvakaukalo suojaa vauvaa myös helteillä, sillä XXL-kokoinen kuomu on SPF +50.

Osta testivoittaja Cybex turvakaukalo *täältä.

 • Testivoittaja
 • Kallistuu makuuasentoon
 • Telakan kanssa käännettävissä oven suuntaan 180 astetta
 • Käyttö max. 13 kg asti
 • Täyttää uuden ECE R129 standardin yhdessä Base Z-telakan kanssa
 • Paino 4,8 kg

Sisältää mainoslinkkejä.