Paras turvaistuin – Lue suuri turvaistuin vertailu

Vauvan ja lasten turvaistuin on tärkeä hankinta kaikille autoileville vanhemmille. Turvaistuimeen siirrytään turvakaukalon jälkeen (jos olet hankkimassa turvaistuimen sijaan turvakaukaloa, lue turvakaukalo vertailu täältä). Turvaistuimen käyttöikä alkaa yleensä noin 6-15 kk iässä riippuen muun muassa vauvan painosta.

Liikenneturvan suosituksena on asentaa turvaistuin selkä menosuuntaan. Suositus on ainakin 3 ikävuoteen saakka, mutta monien valmistajien turvaistuin selkä menosuuntaan suositus on 4 tai jopa 5 ikävuotta.

Tässä artikkelissa esittelemme parhaat turvaistuimet. Jatka siis lukemista ja löydä hyvä turvaistuin juuri teidän tarpeisiinne. Kaikki esittelemämme turvaistuimet täyttävät joko ECE 44/04 tai ECE R-129 standardin.

Paras kääntyvä turvaistuin: *Britax Römer turvaistuin DualFix 2 R 

Tämä Britax turvaistuin on erinomainen valinta, etenkin koska turvaistuin kääntyy 360 astetta. Tämä helpottaa vauvan istumaan laittamista huomattavasti ja on suuri etu myös uhmaikäisen taaperon kanssa. Kääntyvä turvaistuin mahdollistaa myös sen, että lapsi matkustaa kasvot menosuuntaan päin sen jälkeen, kun lapsi on vähintään 9 kg. Suositus kuitenkin on, että lapsi matkustaisi selkä menosuuntaan koko turvaistuimen käyttöiän ajan eli 18 kg saakka, noin 4-vuotiaaksi. Britax turvaistuimen DualFix telakka on helppo asentaa auton IsoFix-kiinnikkeeseen. Tätä turvaistuinta ei voi asentaa autoon, jossa ei ole IsoFix-kiinnitystä. Miinusta tämä Britax turvaistuin saa siitä, että se on melko painava, sillä se painaa 14 kg. Jotkut käyttäjät ovat kokeneet sen asentamisen hieman hankalaksi, joten tämä Britax turvaistuin sopii parhaiten sellaisiin perheisiin, jossa turvaistuinta ei tarvitse siirtää autosta toiseen. Katso lisää tästä turvaistuimesta *täältä.

  • 360 astetta kääntyvä turvaistuin
  • Max. käyttösuositus: 4-v. ja 18 kg
  • Miinus: turvaistuin on painava (14 kg)

Paras pisimpään käytettävä turvaistuin: *Maxi Cosi turvaistuin Mobi SPS

Tämä Maxi Cosi turvaistuin on pitkäikäinen hankinta, sillä vauva ja lapsi mahtuu istumaan siinä jopa 25 kg saakka eli noin 5 vuoden ikään saakka. Maxi Cosi turvaistuinta voi alkaa käyttämään, kun vauva on täyttänyt 9 kk. Maxi Cosi turvaistuin on helppo kiinnittää autoon pakkauksessa tulevilla kiinnikkeillä ja auton turvavyöllä, joten se sopii myös sellaisiin autoihin, joissa ei ole IsoFix kiinnitysmahdollisuutta.  Tämä Maxi Cosi turvaistuin kiinnitetään aina selkä menosuuntaan. Maxi Cosi turvaistuin saa suuren plussan siitä, että sillä on valmistajan myöntämä elinikäinen takuu. Tämä Maxi Cosi turvaistuin on muita tämän turvaistuin testin turvaistuimia edullisempi, joten hinta-laatusuhde on erinomainen. Katso edullisin hinta *täältä.

  • Elinikäinen takuu
  • Hieman edullisempi hinta
  • Max. käyttösuositus: 5-v. ja 25 kg

Paras kapea turvaistuin: *Cybex Sirona M2 i-Size

Tämä Cybex Sirona M2 i-Size turvaistuin on testivoittaja. Tämä Cybex turvaistuin sopii käytettäväksi selkä menosuuntaan päin siihen saakka, kunnes lapsi on 105 cm pitkä. Cybex turvaistuin täyttää uuden eurooppalaisen standardin ECE R-129 vaatimukset ja se on melko kapea turvaistuin eli se sopii myös pienempiin autoihin. Cybex turvaistuimessa on 5 cm pidempi selkäosa kuin muissa Cybex turvaistuimissa, joten se sopii erityisesti lapselle, jolla on pitkä selkä. Tässä Cybex turvaistuimessa on Cybexin oma integroitu L.S.P. sivutörmäyssuoja, joka suojaa lasta mahdollisen sivutörmäyksen sattuessa. Turvaistuimeen on saatavilla myös Sensor Safe -anturi, joka ilmoittaa heti, jos lapsi avaa turvaistuinten valjaiden lukon. Tämä lisäosa on erinomainen hankinta etenkin innokkaiden taaperoiden vanhemmille. Lue lisää tästä Cybex turvaistuimesta *täältä.

  • Testivoittaja
  • Kapea turvaistuin: sopii pieniin autoihin
  • Max. käyttösuositus: 105 cm (noin 4-v. ja 19 kg)

Sisältää mainoslinkkejä.