Ovulaatio ja ovulaation testaaminen – Paras ovulaatiotesti?

Ovulaatio kiinnostaa jokaista naista varmasti viimeistään siinä kohtaa, kun raskauden yrittäminen on ajankohtaista. Jokainen raskautta yrittävä nainen varmasti tiedostaa ovulaation tärkeyden ja sen ajankohta pohdituttaa useita. Mutta milloin on ovulaatio ja onko ovulaatio yhdyntä ajoitus mahdollista? Ovulaatio herättää paljon tunteita, sillä jokaisen lapsesta haaveilevan pariskunnan toive on tulla raskaaksi ilman arvailua siitä, oliko tänään ovulaatio vai ei. 

Tässä artikkelissa kerromme lyhyesti selkokielellä mikä on ovulaatio, milloin on ovulaatio ja miten tietää onko ovulaatio. Jatka siis lukemista, niin opit tietämään milloin ovulaatio tapahtuu ja miten ovulaatio testi toimii!

Mikä on ovulaatio ja mitkä ovat ovulaatio oireet?

Miltä ovulaatio tuntuu? Tyypillisin ovulaatio oire on ovulaatio kipu. Tämä kipu on nipistävä ja tuntuu joko toisella tai molemmilla puolilla alavatsaa eli munasarjoja.  Myös voimakkaat ovulaatio-oireet voivat olla mahdollisia. Monilla naisilla ovulaatioon liittyy ovulaatio turvotus, joka johtuu ovulaatioon liittyvästä hormonivaihtelusta. Tämä on normaalia, eikä sitä kannata säikähtää.

Lisäksi ovulaatio voi aiheuttaa vatsan toimintahäiriöitä. Ovulaatio oireet eivät ole yleensä vaarallisia ja menevät ohi muutamassa päivässä. Jos kuitenkin epäilet, että kaikki ei ole kunnossa, suosittelemme lääkäriin menemistä.

Kauan ovulaatio kestää?

Ovulaation kesto on yksilöllistä, mutta yleensä se kestää noin vuorokauden. Ennen ovulaatiota ja sen jälkeen on kuitenkin useita hedelmällisiä päiviä, sillä munasolu voi hedelmöityä ennen ja jälkeen ovulaation. Siittiösolut elävät naisen munajohtimissa useamman päivän, joten hedelmöityminen voi tapahtua myös useamman päivää yhdynnän jälkeen.

Milloin on ovulaatio ja kannattaako sitä testata ?

Omia ovulaatio oireita tarkkailemalla voi luonnollisesti huomata ovulaation, mutta helpoin tapa on testata ovulaatio apteekista saatavilla ovulaatiotesteillä. Ovulaatiotesti auttaa sinua rentoutumaan eikä sinun tarvitse yrittää tulkita liikaa kehossa tapahtuvia oireita. Ovulaatiotesti antaa myös mielenrauhaa siihen, että raskautta yritetään juuri oikeana päivänä. Monesti ovulaatiotestit ovat melko hintavia kivijalka-apteekeissa, mutta netti-apteekeista ovulaatiotestin voi saada helposti vaikka kotiovelle saakka. Milloin ovulaatiotesti tehdään? Ovulaatiotesti aamupissasta on aina luotettavin, sillä hormonitasot, joita ovulaatiotesti mittaa näkyvät silloin parhaiten. Mutta mikä onkaan paras ovulaatiotesti? Jatka lukemista ja osta paras ovulaatiotesti edulliseen hintaan!

Paras digitaalinen ovulaatiotesti: *Clearblue Ovulaatiotesti Advanced Digital

Markkinoiden suosituin ja ehkä paras ovulaatiotesti on Clearblue ovulaatiotesti, joka on digitaalinen ovulaatiotesti. Clearblue on tuonut markkinoille erittäin herkän digitaalisen ovulaatiotestin, joka pystyy tunnistamaan hedelmällisiä päiviä jo ennen ovulaatiota. Tämän avulla ovulaatio yhdyntä ajoitus on mahdollista.  Clearblue ovulaatiotesti advanced digital tarkkailee kahta eri hormonia, eli estrogeniä ja LH:ta ja pystyy niiden avulla tunnistamaan vähintään neljä hedelmällistä päivää jokaisesta kierrosta. Tämä helpottaa yhdynnän ajoitusta, ja poistaa turhaa painetta yhdeltä ovulaatiopäivältä. Clearblue digitaalinen ovulaatiotesti onkin saanut paljon kiitosta käyttäjiltään helppokäyttöisyydestä. Ovulaatiotestiä tulee pitää joko 3 sekunttia virtsasuihkun alla tai 15 sekunttia puhtaassa astiassa, johon olet kerännyt virtsanäytteen. Ovulaatiotesti laitetaan vaakatasoon ja se näyttää tuloksen 5 minuutissa. Tämän ovulaatiotestin kanssa ei tarvitse yrittää tulkita haamuviivoja, vaan digitaalinen ovulaatiotesti näyttää suoraan tuloksen. Mikäli testi tehdään ohjeiden mukaan, on testituloksen varmuus huikeat 99 %.

Osta Clearblue ovulaatiotesti Advanced Digital edulliseen hintaan *täältä.

  • Hintava, mutta 10 testiä yhdessä paketissa
  • Mielenrauhaa tarkasta testituloksesta
  • Nopea tulos

Paras edullinen ovulaatiotesti:* rfsu Ovulaatiotesti

Rfsu ovulaatiotesti on perinteisempi ovulaatiotesti, joka mittaa LH-hormonin tasoa virtsasta. Testi osoittaa selkeästi kahdella viivalla, mikäli LH-hormonin taso on noussut. Tällöin sinulla on kaksi hedelmällistä päivää, sillä LH-hormonin taso nousee juuri ennen ovulaatiota. Rfsu suosittelee ovulaatiotestin tekemistä aina samana päivänä kello 10-20 välisenä aikana. Rfsu ovulaatiotesti suositellaan tehtäväksi kastamalla testi astiaan, johon olet kerännyt virtsan. Virtsan määräksi riittää muutama sentti. Rfsu ovulaatiotestiä pidetään virtsassa 15 sekuntin ajan, jonka jälkeen ovulaatiotesti nostetaan vaakatasoon pöydälle. Testitulos on luettavissa 10 minuutin jälkeen. Mikäli testi tehdään ohjeiden mukaan, on testituloksen varmuus 96-99 %.

Osta rfsu Ovulaatiotesti edulliseen hintaan isossa pakkauksessa *täältä

  • Multipakkaus – voit testata vaikka päivittäin
  • Edullinen hinta – alle 2 euroa / testi
  • Helppo käyttää

*Sisältää mainoslinkkejä.