Paras lasten korokeistuin – Lue suuri lasten korokeistuin vertailu

Kun lapsi ei ole enää täysin vauva tai taapero, tulee jokaisella perheellä eteen turvaistuimen vaihtaminen koroistuimeen.

Nykyisin monet hankkivatkin turvavyöistuimen, sillä lasten turvavyöistuin suojaa myös lapsen päätä. Suositeltavaa onkin hankkia turvavyöistuin päivittäiseen käyttöön. Jos turvavyöistuin kiinnostaa, katso vertailumme täältä!

Auton korokeistuin on kuitenkin sallittu markkinoilla, ja monilla sen hankinta tuleekin eteen esimerkiksi kakkosautoon, tai isovanhempien autoon. Lasten istuinkoroke autoon on myös helppo ottaa mukaan esimerkiksi ulkomaan matkalle lentokoneeseen. Yleisesti voidaan todeta, että korokeistuin ei sovi päivittäiseen käyttöön, mutta satunnaiseen kyllä.

Mikä on sitten sopiva ikä korokeistuimen käyttöön eli minkä ikäiselle riittää pelkkä istuinkoroke autoon? Lasten koroistuin ikä raja on noin 4 vuotiaasta ylöspäin. Joissain malleissa istuinkoroke ikä suositus on yli 6 vuotiaille.

Mutta mitä laki sanoo lasten korokeistuimen käytöstä? Suomen laki velvoittaa käyttämään autossa turvalaitetta, jollaiseksi EU-hyväksytty lasten koroistuin luokitellaan, ainakin siihen saakka, kunnes lapsen pituus on 135 cm. Suomen Liikenneturva kuitenkin suosittelee, että korokeistuinta käytettäisiin, kunnes lapsen pituus on 150 cm.

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat koroistuimet. Jatka siis lukemista ja löydä hyvä korokeistuin autoon jo tänään!

Paras istuinkoroke ISOFIX kiinnityksellä: Beemoo istuinkoroke ISOFIX kiinnitys                  

Beemoo korokeistuin on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen korokeistuin, jossa on ISOFIX kiinnitys. ISOFIX kiinnitys on tunnetusti suositelluin ja turvallisin tapa tänä päivänä kiinnittää lapsen istuinkoroke autoon. Suurin osa 2010-luvulla valmistetuista autoista sisältää automaattisesti ISOFIX kiinnityksen. Tällä Beemoo istuinkorokkeella on lisäksi ECE R44/04 standardi hyväksyntä. Beemoo istuinkoroke on mukava käyttää sen käsinojien ansiosta. Beemoo istuinkoroketta suositellaan 3-12 vuotiaille lapsille, jotka painavat 22-36 kg.

Katso edullisin hinta Beemoo istuinkorokkeelle *täältä.

 • Turvallinen valinta
 • ISOFIX korokeistuin
 • ECE R44/04 standardi

Paras korokeistuin yli 6 vuotiaalle: *Graco Istuinkoroke Connext Booster

Tämä Graco istuinkoroke on suunniteltu yli 6 vuotiaille lapsille. Sen maksimikuormitus on 36 kiloa. Graco korokeistuimessa on käsinojat, joiden avulla lapsi matkustaa mukavammin. Myös Graco korokeistuin kiinnittyy autoon ISOFIX kiinnityksellä, mikä tekee siitä entistä turvallisemman valinnan. Graco istuinkoroke on erittäin helppo ottaa mukaan mökille tai matkalle, sillä se painaa vain 1,4 kiloa.

Katso edullisin hinta Graco istuinkorokkeelle *täältä.

 • Leveys 44 cm
 • Yli 6-vuotiaalle lapselle
 • Istuinkoroke ISOFIX kiinnityksellä

Paras kapea korokeistuin: *Nania istuinkoroke

Nania istuinkoroke on erittäin kapea korokeistuin, sillä sen leveys on vain 37 cm. Tämä kapea istuinkoroke mahtuu siis pieneenkin autoon ja se on helppo ottaa matkalle mukaan. Nania istuinkoroke on tarkoitettu 15-36 kg lapsille eli sen ikäsuositus on 3 vuotiaasta 12 vuotiaaksi saakka. Nania korokeistuin on myös yksi markkinoiden edullisimmista: tämä halpa korokeistuin sopii vaikka mökkiautoon erinomaisesti. Nania korokeistuin on monien lasten mieleen, sillä sitä on saatavilla erilaisissa hahmo- ja eläinkuoseissa.

Katso edullisin hinta Nania istuinkorokkeelle *täältä.

 • Kapea korokeistuin autoon
 • Edullinen korokeistuin
 • Monta erilaista söpöä kuosia saatavilla

Paras istuinkoroke matkalle: *BubbleBum Puhallettava Istuinkoroke

Jos matkustatte etenkin lentokoneella paljon kohteisiin, jossa perhe perillä käyttää takseja tai vuokraa auton, on matkalle mukaan otettava, puhallettava istuinkoroke erinomainen valinta. BubbleBum puhallettava istuinkoroke on innovatiivinen, vaahtomateriaalista valmistettu korokeistuin, joka on nopea puhaltaa täyteen. Voit siis tilata taksin ja puhaltaa istuimen valmiiksi odottaessa. Tyhjänä BubbleBum istuinkoroke menee jopa auton hansikaslokeroon, eli se ei todellakaan vie tilaa matkalaukussa. Perinteiseen henkilöautoon mahtuu takapenkille jokaiselle kolmelle penkille oma BubbleBum istuinkoroke. Plussaa BubbleBum istuinkoroke saa siitä, että sillä on EC R44/04 standardi hyväksyntä!

Katso edullisin hinta puhallettavalle istuinkorokkeelle *täältä.

 • Helppo ottaa matkalle mukaan
 • Pakkauksessa säilytyslaukku istuinkorokkeelle
 • Istuinkoroke ikä suositus 4-11 vuotta

*Sisältää mainoslinkkejä.