Paras turvavyöistuin – Lue suuri turvavyöistuin vertailu

Lasten turvavyöistuin on tärkeä hankinta kaikille autoileville perheille. Turvavyöistuin on usein ostoslistalla, kun vauvan turvaistuin jää pieneksi. Turvavyöistuin on tärkeä lapsen turvallisuuden kannalta, sillä se ohjaa turvavyön kulkemaan oikeasta kohtaa lapsen vartaloa ja se myös suojaa lapsen niskaa mahdollisissa törmäyksissä huomattavasti paremmin kuin ilman istuinta.

Milloin turvavyöistuin kannattaa hankkia? Mikä on oikea ikä turvavyöistuimelle? Turvavyöistuin käyttöikä on yleensä suositusten mukaan 4 vuotiaasta alkaen aina noin 12 saakka. Suurin osa markkinoilla myytävistä turvavyöistuimista on tarkoitettu yli 15 kg painoisille lapsille.

Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat turvavyöistuimet eri kategorioissa. Jatka siis lukemista ja löydä hyvä turvavyöistuin jo tänään!

Paras testivoittaja turvavyöistuin: Maxi Cosi turvavyöistuin Rodifix Airprotect

Tämä Maxi Cosi turvavyöistuin on testivoittaja useammassa eri Euroopan maassa. Muun muassa ruotsalainen Bäst-i-test.se on valinnut tämän turvavyöistuimen parhaaksi vuonna 2018. Tämä Maxi Cosi turvavyöistuin onkin kehujensa arvoinen, sillä se on todella ergonomisesti muotoiltu, mikä lisää sen käyttömukavuutta lapselle. Maxi Cosi turvavyöistuin kasvaa lapsen kasvaessa, ja sen muotoilu on suunniteltu niin, että iän myös lapsi pystyy itsekin istumaan kyytiin helposti. Maxi Cosi turvavyöistuin siis tukee lapsen omatoimisuutta. Tämä Maxi Cosi turvavyöistuin kiinnitetään ISOFIX kiinnityksellä. Turvavyöistuimessa on ilmatäytteiset AirProtect-pehmusteet, jotka suojaavat lapsesi päätä ja hartioita. Tämä Maxi Cosi turvavyöistuin on saatavilla viidessä eri tyylikkäässä värissä, jotka muistuttavat autojen eri nahkaverhoilujen värejä.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Testivoittaja
 • Airprotect-pehmusteet päälle ja hartioille
 • 5 eri värivaihtoehtoa

Paras turvavyöistuin ISOFIX kiinnityksellä: Cybex turvavyöistuin Solutions M-Fix

Cybex turvavyöistuin on taattua Cybex laatua. Tämä Cybex Solution turvavyöistuin on saanut Red Dot Design Awardin. Tätä Cybex turvavyöistuinta on saatavilla neljässä tyylikkäässä värissä. Tämä Cybex turvavyöistuin kiinnitetään ISOFIX kiinnityksellä ISOFIX-jalustaa käyttäen, mutta se on mahdollista kiinnittää myös autoon, jossa ei ole ISOFIX kiinnitystä. Tämä Cybex turvavyöistuin sisältää monipuolisen niskatuen ja sivutörmäyssuojat. Niskatukea on muunneltavissa jopa 12 eri asentoon ja kolmeen eri korkeuteen lapsen kasvaessa. Cybex turvavyöistuin soveltuu käytettäväksi jo 3 vuotiaalle, mutta huomaathan, että Liikenneturva suosittelee kuljettamaan lasta selkä menosuuntaan vähintään 4-vuotiaaksi asti. Cybex turvavyöistuimen ainoa huono puoli on sen leveys: se on huikeat 54 cm leveä, eli se sopii parhaiten keskikokoisiin ja isoihin autoihin.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Tyylikäs turvavyöistuin
 • ISOFIX kiinnitys
 • Monipuolinen niskatuki

Paras kapea turvavyöistuin: Britax Römer turvavyöistuin Kidfix M i-Size

Tämä Britax turvavyöistuin sopii pienempiinkin autoihin, sillä sen leveys on vain 44 cm. Se on siis huikeat 10 cm kapeampi turvavyöistuin kuin Cybexin yllä esitelty malli. Britax turvavyöistuin on i-Size-standarien mukainen ja siinä on sisäänrakennettu törmäyssuoja suojaamaan lastasi. Valmistajan mukaan Britax turvavyöistuin vähentää niskaan kohdistuvaa rasitusta 10 % aikaisempiin malleihin verrattuna. Niskatuki on lisäksi säädettävä, mikä on erinomainen ominaisuus lapsen kasvaessa. Tätä Britax turvavyöistuinta on saatavilla useassa eri värissä. Sen ainoa huono puoli on melko korkea hinta muihin malleihin verrattuna, mutta se on silti jokaisen euron arvoinen.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Testin kapein turvavyöistuin
 • Sopii pieniin autoihin
 • Erinomaiset ominaisuudet

Paras halpa turvavyöistuin: Britax Römer turvavyöistuin Adventure

Tämä Britax turvavyöistuin on erinomainen edullinen turvavyöistuin, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan. Tämä Britax turvavyöistuin on kehuttu käyttäjien keskuudessa, sillä se ei rasita lompakkoa liikaa. Britax Adventure turvavyöistuin on todella kevyt istuin ja se on helppo asentaa autoon kuin autoon. Helppoutensa ansiosta se sopii myös perheihin, joissa on kaksi autoa ja istuinta täytyy siirtää autojen välillä. Tämä Britax turvavyöistuin ei kiinnity ISOFIX kiinnityksellä, eli sen voi kiinnittää myös vanhemman mallisiin autoihin. Vaikka tämä turvavyöistuin on halpa, siinä on hyvä säädettävä päätuki ja sivutörmäyssuojat.

Katso edullisin hinta täältä.

 • Halpa turvavyöistuin
 • Kevyt siirtää autosta toiseen
 • Sopii kaikkiin autoihin

*Sisältää mainoslinkkejä.